torsdag 23. oktober 2008

Operasjon Dagsverk- Om unge og utdanning i Bangladesh

Ungdom i Norge har alt. Vi har mat, vi har hus, vi har familie, og vi har en haug av unødvendige ting. Når vi sier at vi MÅ ha mer penger, er det mest sannsynlig for å kjøpe en ny bukse, ny mobil eller ett eller annet vi ikke har fra før av. Dette er noe som skiller seg stort fra det å være ungdom i Bangladesh. Når ungdom der sier at de Må ha penger, er det mest sannsynlig for å få kjøpt nok mat til familien sin.

En annen ting få ungdom i Bangladesh ikke har er skole og utdanning. Her i Norge tar vi det som en selvfølge at vi skal gå på skole og studere det vi vil. At jenter har like stor rett til det som gutter, er en annen selvfølgelighet. Operasjon Dagsverk er til stor hjelp for at det også skal bli slik i Bangladesh. Derfor synes jeg at å ha OD-dag er bra. Vi som har gode skoler og mulighet til bra utdanning, bør ha muligheten til å hjelpe andre til å få det samme.

Med utdanning og jobb, kan folk i Bangladesh tjene penger og dermed ha råd til mat og annet nødvendig. Utdanning er viktig for å få seg en karriere og for å bli mer selvstendig, noe kvinnene i Bangladesh ikke er. Det er også viktig å lære seg nye praktiske ting, og å vite om hva som skjer i samfunnet og verden.

Det å få delta på OD-dagen gjør at jeg føler jeg har hjulpet til litt. Sånn som det er i blant annet Bangladesh kan virke veldig fjernt, og du får den følelsen av at det ikke er noe du kan gjøre, og det dermed blir noe du ikke tenker særlig over. Men at vi fikk se en film om det, og fikk besøk av en jente derfra, gjorde at i hvert fall jeg følte at det kanskje ikke er så fjernt likevel, og at det er bedre å bidra litt enn ikke i det hele tatt.

Bildekilde: http://www.lutheranworld.org/Images/LWF_Photos/Photos_DWS/DWS-Countries_Photos/DWS-Bangladesh-Education-big.jpg

1 kommentar:

Kaja sa...

enig i at det er bedre å bidra litt enn ikke noe i det hele tatt! Det at mange bidrar litt kan hjelpe mye:)